Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Признанието на гилдията за битката на ВМА срещу COVID-19

  20.10.2020

  Военномедицинска академия (ВМА) и екипите на първа линия в борбата срещу COVID-19 бяха отличени от Български лекарски съюз по време на официалната церемония „Лекар на годината 2020”.

  Днес лекарите отбелязват своя професионален празник на работното си място, но в една доста по-напрегната среда.

  Близо 10 месеца светът е изправен пред ново предизвикателство и се бори с пандемията от новия коронавирус.  Месеци на всеотдайна работа, безсънни нощи, екстремни ситуации и физическо изтощение. Месеци, в които българските лекари са опората, доверието и сигурността, от което хората имат нужда.

  ВМА е сред болниците в страната, в която са лекувани и се лекуват значителна част от диагностицираните пациенти.  А признателност от гилдията получи всеки един член от екипите, работещи на първа линия срещу заразата.

  Призовете прие полк. доц. Георги Попов, заместник-началник на ВМА и началник на Катедра по инфекциозни болести.

  Аплодисментите на този ден са и за нашите доброволци, които се отзоваха в първите седмици на тежки изпитания. Сред тях е и д-р Дончо Дончев – прекарал месец и половина в COVID-зоната като доброволец. Докторът с голямо сърце, любимецът на най-малките пациенти на ВМА, се зарази с COVID-19 малко преди да се върне към нормалния си ритъм на работа в УНГ-клиниката. Макар и трудно, успя да пребори болестта. Сега бори пораженията от нея, но и помага на други болни, дарявайки плазма.

  Ръководството на ВМА изказва своята признателност към целия колектив на Академията за силата, за волята и дисциплината, проявени при преодоляването на това безпрецедентно предизвикателство!

  Бъдете здрави и горди със своето призвание и с морала, който проявявате! И продължавайте да дарявате здраве и надежда!