ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  МБАЛ-Пловдив към ВМА отбеляза 127 години от създаването си

  26.02.2016

  Многопрофилна болница за активно лечение Пловдив към ВМА-София отбеляза 127-мата годишнина от създаването си.
   
  Сред специалните гости на тържеството бяха началникът на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров и заместникът му полковник доцент Румен Попов, офицери, директори на лечебни заведения, представители на местната власт и на различни институции в Пловдив.


   
  В словото си професор Николай Петров подчерта важността и смисъла на самата цифра 127, изтъквайки че тя е основание гостите да са достатъчно респектирани от историята и качествата, които притежават всички служители на МБАЛ-Пловдив. 
   
  След трудните периоди, вече може да си поемем глътна въздух. Благодаря Ви, че устояхте и сега всички заедно можем да се поздравим с успехите, обърна се генерал-майор Петров към служителите на болницата и добави, че 2016-а година трябва да бъде година на растежа.


   
  Заслужени похвали имаше и за началника на МБАЛ-Пловдив полковник доктор Ангел Пеев. По думите на професор Петров, той е един от най-успешните ръковдители във ВМА, минал през доста иглени уши и направил толкова много за местната Военна болница, както никой друг.
   
  Ние сме на прав път, колеги. Благодаря Ви за търпението и се надявам да има още много поводи за празнуване, заключи началникът на ВМА, който поднесе и подарък за МБАЛ-Пловдив – монитор за електромиография и електроенцефалография, закупен със средства от дарения. Той допълни, че са водени разговори с местноот ръководство за дооборудване на редица звена от болницата, в унисон с наложените приоритети -  техника, апаратура и квалификация.


   
  От своя страна началникът на МБАЛ-Пловдив полковник доктор Ангел Пеев благодари на всички свои служители за високия професионализъм и добрите резултати, които отчитат, въпреки предизвикателствата, пред които са изправени.
   
  Горд съм и за мен е чест да бъда част от ВМА и Министерство на отбраната. Благодаря на ръководството на отбраната, което ни оказа пълно съдействие и стигнахме до тези положителни резултати, заяви доктор Пеев и обеща, че ще продължат да следват стриктно стратегията и приоритетите, заложиени за развитие на болницата.  По време на тържеството началникът на ВМА награди с грамоти и редица служители на МБАЛ-Пловдив: д-р Боян Димитров – началник на Първо неврологично отделение в Клиника по нервни болести в Стационарен блок в МБАЛ-Пловдив; д-р Димитър Яръмов – началник на Второ хирургическо отделение в Клиника по хирургия в Стационарен блок в МБАЛ-Пловдив; Ненка Симеонова – старша медицинска сестра в отделение по вътрешни болести в Стационарен блок в МБАЛ-Пловдив; Любка Горанова – старша медицинска сестра в отделение по анестезиология и интензивно лечение в Стационарен блок в МБАЛ-Пловдив; Тереза Димитрова – медицинска сестра в отделение по вътрешно болести в Стационарен блок в МБАЛ-Пловдив; Тодорка Боева – помощник-фармацевт в Болнична аптека в МБАЛ-Пловдив; Георги Генов – технически ръководител в сектор „Логистика“ в МБАЛ-Пловдив.  За доброто настроение на всички гости се погрижиха представители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, сред които Антония Маркова, квартет „Армейска песен“, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Бойка Дангова, Сунай Чалъков.