Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Героите срещу Covid-19

  04.10.2020

  Началникът на МБАЛ-Сливен към Военномедицинска академия (ВМА) полк. д-р Илиян Комитов ще бъде отличен от местното общинско ръководство с почетен знак за проявена висока гражданска отговорност, висок професионализъм и проявен хуманизъм.

  Още от самото начало на извънредната ситуация с COVID-19 лечебното заведение поема голяма вълна от заразени с новия коронавирус пациенти. Тенденцията се запазва и до днес.

  Зад адекватния отговор на „невидимия враг“ стоят месеци денонощен труд и огромен интелектуален и физически ресурс. Пълна мобилизация тече и сред персонала, начело с началника на болницата, който е специалист по инфекциозни болести. Въпреки административните си задължения, д-р Комитов облича „скафандъра“ и слиза при болните – посреща, консултира, хоспитализира, лекува… И така месеци наред, докато не минава от другата страна. След напрегната седмица в триажното звено на болницата, специалистът дава положителна проба за COVID-19 и излиза извън строя за две седмици.

  За щастие, изкарва вируса леко – за две седмици на домашно лечение успява да се изчисти и да се върне обратно при своите пациенти.

  А отличието, което ще получи д-р Илиян Комитов на празника на Сливен, е награда за целия екип на лечебното заведение – за всички, които денонощно работят в една изключително заразна среда и рискуват собствения си живот в името на чуждия.

  Респект към медицинските екипи!

  Бъдете здрави!

  #ЗаедноМожемДаСеСправим