Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Хирургия с кристален образ: ВМА с уникална за България апаратура

  24.09.2020

  Специалистите от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология вече разполагат с апаратура VISERA 4K UHD System/OLYMPUS, която е от най-висок клас и е единствена по рода си в България.

  Това е поредната стъпка на ръководството на Военномедицинска академия (ВМА) към модернизацията и превръщането на Академията във високотехнологично лечебно заведение.

  Новата апаратура за лапароскопска хирургия ни осигурява по-прецизен контрол на работа, по-ефективни и щадящи манипулации, тъй като позволява по-детайлна визуализация на фините съдове, особено когато става дума за чернодробни интервенции, коментира проф. Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология.

  VISERA 4K UHD дава по-кристален образ, с висока резолюция в сравнение с конвенционалните Full HD системи за изображения. Благодарение на ултрависоката разделителна способност хирурзите имат по-широк поглед с висока точност над фините структури и по-добро качество на изображението, дори при слаба осветеност.

  А прецизната работа в операционната зала е гаранция и за прецизното възстановяване на пациента.