ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ген.-майор Николай Петров пред личния състав на ВМА: 2016-а трябва да бъде година на растежа!

  11.01.2016

  11.01.2016.

  Дотук търчахме след събитията. Оттук нататък трябва да започнем да ги контролираме.Бъдете здрави, активни, бъдете в мислите си част от механизма на ВМА.  С тези думи началникът на Военномедицинска академия генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров,д.м.н. се обърна към личния състав на болницата по време на първото за 2016г. Общо събрание.
  В присъствието на тримата си заместници - полк. Проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS ;. полк. доц. д-р Румен Попов, д.м. и полк. доц. д-р Любомир Алексиев, д.м., той изтъкна, че по всички предпоставки 2016-а би трябвало да бъде година на растежа.

  Благодаря ви за усилията през 2015г. защото те ни дадоха възможност да постигнем уникални резултати, да отчетем много добра дейност и да получим подкрепата на държавата,заяви още професор Петров.  Той изтъкна, че обещаната от него и заместниците му пред Министерство на финансите и Министерски съвет реформа е дала резултат. Фирмите, с които болницата работи вече коментират, че ВМА е коректен платец: „С над 100, от около 300 фирми, ние занулихме дълга, а до края на годината очакванията са техният брой да стане 200. Ние не дължим данъци, ток, такса смет, парно. Започваме годината на чисто”.

  2016г. би трябвало да покажем какво можем откъм повишаване приходите на ВМА и доходите на личния състав, обърна се към личния състав професор Петров и открои няколко важни акцента, които ще помогнат за осъществяването на тези цели.

  От началото на тази година Спешната и психиатричната помощ във ВМА ще бъде заплащана от Министерство на здравеопазването. Освен това поликлиниката към ВМА ще започне отчитане на дейност към НЗОК.

  Най-големият ни лост за увеличаване на работните заплати е услугата „Избор на екип”, която вече работи, допълни още началникът на ВМА.
  Той обясни и че се водят преговори с различни институции за включване по различни проекти с цел подмяна на амортизирана и остаряла техника.