Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Кардиолози от ВМА с активно участие в престижен форум

  08.03.2020

  Военномедицинската академия (ВМА) за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.

  Доказателство за това е и участието на представители на лечебното заведение в престижни научни форуми в различни области.

  Водещи кардиолози от ВМА взеха активно участие в престижния научен форум „Комплексен подход в терапията в старческа възраст и при дълголетници”, провел се в Националния дворец на културата.

  Форумът предизвиква широк интерес у медицинските специалисти и утвърждава необходимостта и полезността от неговото провеждане, за да бъдат дискутирани профилактичните, диагностичните и лечебните подходи в старческа възраст и при дълголетници.

  В пленарните сесии, участие взеха началникът на Клиника по кардиология на ВМА проф. Ивайло Даскалов и доц. Лилия Демиревска с лекции на тема: “Сенилна амилоидоза", "Препоръки за лечение на артериална хипертония при възрастни пациенти”, "Остра и хронична сърдечна недостатъчност при възрастни пациенти", в рамките на които бяха представени последните новости в областта.

  Конференцията представлява интерес за общопрактикуващи лекари, ендокринолози, кардиолози, нефролози, гастро-ентеролози, невролози, хепатолози, уролози, имунолози, специалисти по образна диагностика, специалисти по хранене, специалисти по съдови заболявания, дерматолози, фармацевти, кинезитерапевти и др.