Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военна болница-Пловдив с нов рентген за 131-вата си годишнина

  28.02.2020

  МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия (ВМА) отбеляза 131 години от създаването си с водосвет на новия рентгенов апарат от последно поколение и отличия за служителите.

  Преживяла три войни, местена няколко пъти – днес най-старата военна болница в България, въпреки трудната конкурентна среда, в която се намира, успява да задържи водещите си позиции си. Успява заради реда и традициите. 

  Най-напред искам да изкажа своята признателност към всички, които със сърцатата си работа през годините са защитавали името и авторитета на ВМА като модерна и отговаряща на всички европейски стандарти институция. Колеги, благодаря Ви за професионализма и хуманното отношение, с които ежедневно се грижите за нашите пациенти, заяви по време на отбелязването полк. доц. Владимир Василев, заместник-началник на ВМА.

  На годишния отчет за 2019 година болницата показа, че стои стабилно и представи по-добри резултати в сравнение с предходната година. Поздравления за полк. д-р Ангел Гозманов, който бързо навлезе в новото си аплоа на началник на болницата. Искам да подчертая, че той се ползва с пълната подкрепа на ръководството на Академията във всички насоки. За да продължим устойчивото развитие, понякога се налага и прилагането на някои непопулярни мерки.

  За изминалата 2019 г. Военна болница-Пловдив показа, че стои стабилно и представи по-добри резултати в сравнение с предходната година.  отчетени бяха повишен брой прегледи, повече преминали болни в стационара на болницата, по-голям брой извършени операции белязаха изминалата година, по-високи възнаграждения за персонала.

  За подобряване качеството на предоставяната медицинска помощ от съществено значение е и новата апаратура, с която бе обновена болницата. Освен нов рентгенов апарат, през изминалата година бяха закупени и нов стерилизатор, реанимационна апаратура, стационарен ехограф, физиотерапевтичен апарат, нова ендоскопска апаратура.

  ВМА е водеща болница, разполага с висококвалифицирани специалисти, които заслужават да работят и да се развиват при съответните условия. Наред с технологичното обновление, предстоят и ремонтни дейности за подобряване битовите условия в лечебното заведение. 

  Повече за новата апаратура:

  Рентгеновите апарати CombiDiagnost R90 на Philips са най-ново поколение графично-скопични системи с дистанционно управление. Дигиталната образна система от най-висок клас и уникалната обработка на образа предоставят изключително детайлен и контрастен образ с висока диагностична стойност.

  Цялата обработка се извършва по време на изследването без забавяне, което позволява на медицинските специалисти да получават най-добрата информация в момента и в мястото на изследването, за да могат да извършват висококачествена и бърза диагностика. В графично-скопичните апаратите са включени уникални за този клас рентгенови технологии, които до момента се използват в най-модерните ангиографски системи, и които технологии целят значително намаляване на дозата за пациента и персонала.

  С много широкия си обхват движения, върховата дигитална технология и най-модерните диагностични възможности, новата апаратура ще позволи много широк кръг прецизни изследвания на пациенти от деца до тежки и обемни възрастни и на всякакви области от тялото.