ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Началникът на ВМА оглави оперативния щаб, създаден заради новия коронавирус COVID-19

  24.02.2020

  Нищо не може да ни предпази от коронавируса по-добре от дисциплината. Затова умоляваме хората, които се връщат от рискови места в чужбина, да спазват 14-дневния карантинен период.

  На днешното извънредно заседание на Съвета по сигурността при министър-председателя бе взето решение за сформиране на оперативен щаб, начело с началника на ВМА генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски, който ще координира мерките срещу навлизането на заразата.

  На 25.02.2020 г., вторник, ще се проведе занятие, в рамките на което ще бъдат демонстрирани способностите за реакция при лица със съмнение за новия коронавирус COVID-19.

  Занятието започва в 9.00 часа на Терминал 2 на Летище „София”, сектор „Пристигащи”, и продължава във ВМА, където ще бъдат транспортирани „пациентите”, за които се смята, че са проявили съответната симптоматика.

  Около 11.00 часа се очаква представители на оперативния щаб дадат и брифинг във ВМА с повече подробности.

  Средствата за масова информация могат да присъстват по време на цялото занятие.

  И още за мерките – на всички гранични пунктове на България да бъдат разположени уреди за измерване на телесната температура като превантивна мярка срещу разпространението на вируса. Освен това, на контролно-пропускателните пунктове ще бъдат изпратени лекари, които да подпомагат работата на граничните служители. Осигурени са цялото нужно оборудване, 3000 тестове за коронавирус, обмисля се отмяна на масови мероприятия.