Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Награди за медиците ни от Мали

  24.02.2020

  Благодаря Ви за успешно изпълнената мисия. Зад граница Вие представяте не само себе си, но също така ВМА и България! Това заяви началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS при посрещането на 22-рия военномедицински екип, който изпълняваше мисия в Мали.

  Преди седмица те предадоха символично щафетата на техни колеги, които в следващите 4 месеца ще подсигуряват Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

  Радвам се, че завърнахте живи и здрави. Благодаря ви за успешната мисия, изпълнена с чест, заяви още началникът на ВМА, като подчерта, че за пореден път отзивите за представянето на нашите специалисти там са отлични.

  Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. За високи постижения в службата и изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка екипът бе отличен от името на министъра на отбраната и от командващия Съвместното командване на силите.