ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Кардиолози от ВМА с активно участие в престижен международен форум

  04.02.2020

  Военномедицинската академия (ВМА) за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.

  Доказателство за това е и участието на представители на лечебното заведение в престижни научни форуми в различни области.

  Водещи кардиолози от ВМА участваха в кардиологичния симпозиум с международно участие - "Arteriale 2020 - кръгът от таргетна органна увреда до клинично изявено събитие", който се проведе преди дни в София.  Събитието се организира от Българската лига по хипертония и е част от научните форуми за 2020 г., одобрени от European Society of Hypertension.

  Началникът на Клиника по кардиология на ВМА полк. проф. Ивайло Даскалов и проф. Мария Миланова бяхамодератори в пленарна сесия на тема: „Периоперативна оценка и поведение при несърдечни хирургични интервенции и придружаваща артериална хипернония”.

  Заедно с доц.  Лилия Демиревска от Клиника по кардиология и д-р Никола Рамшев от Клиника по интензивна терапия на ВМА, те представиха свои презентации относно последните тенденции и иновации в областта.