ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  БПЛР-Хисаря към ВМА отбелязва 87 години от създаването си! „Калероя” – перлата на балнеоложкия курорт!

  01.02.2020

  Болницата за продължително лечение и рехабилитация – гр. Хисаря от състава на Военномедицинска академия отбелязва 87 години от създаването си.

  Тя е наследник на здравно заведение с традиции в лечението, рехабилитацията и профилактиката на контингента на Министерство на отбраната, а също така и със сериозен имидж сред цивилните граждани в страната и чужбина.

  Известният балнеоложки курорт в полите на Средна гора – Хисаря, има 2500-годишна история и носи отпечатъка на тракийската, гръцката, римската и славянската култури. Благоприятният климат, съчетан с богатството на 22 минерални извора, създават перфектни условия за пълноценно лечение през цялата година. Истински „град на здравето”, Хисаря е изключително привлекателен за туристи от страната и чужбина. А БПЛР – „Калероя” е „перлата” на балнеоложкия курорт.

  Освен лечение, рехабилитация и профилактика, БПЛР-Хисаря предлага на своите пациенти и възможности за релаксация и спорт във времето извън процедурите. На тяхно разположение са плувен комплекс, тенис корт, тенис маса, игрища за волейбол и баскетбол, кафе-бар на открито и закрито.

  Ръководството на ВМА благодари на целия колектив на болницата за професионализма и хуманното отношение, с които се грижат за пациентите и им пожелава крепко здраве и късмет.