ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Oперации на живо по време на „Sofia Hernia Days“ във ВМА

  14.01.2020

  На 3 и 4 април 2020 г. във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе първото по рода си събитие „Sofia Hernia Days“, което се организира с подкрепата на Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество.

  Херниите продължават да бъдат най-честата причина за оперативна намеса. През последните години хирургията при ингвиналните и вентралните хернии отбеляза съществено развитие. Новите оперативни техники, протезни материали и методи за подготовка на пациентите са от съществено значение за резултатите от лечението на нашите пациенти. Целта на това събитие е да се обсъдят новостите и тенденциите в диагностиката, предоперативната подготовка, оперативното лечение и следоперативния период в херниалната хирургия.

  Основни теми са новите тенденции в хирургията при ингвиналните хернии и херниите на предна коремна стена. В рамките на форума ще бъдат обсъдени 15 различни теми, а участници от цялата страна ще имат възможност да наблюдават две хирургични интервенции на живо от операционните зали на Клиника по eндоскопска, ендокринна хирургия и колoпроктология.

  Надяваме се с това събитие да „разбием ледовете“ и да положим основите на ежегодно събиране на българската хирургична общност с цел обсъждане на най-честата патология, изискваща оперативно лечение.

  Своята регистрация можете да направите на sofiaherniadays@gmail.com, до 1 март 2020 г. Таксата за участие е 50 лева, като студентите и специализантите не заплащат такава.