Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  В крак с иновациите: Нова апаратура за първа клиника по коремна хирургия на ВМА

  24.11.2019

  Специалистите от Първа клиника по коремна хирургия на Военномедицинска академия (ВМА) вече работят в напълно обновена операциона зала.

  Това е интегрираната Olympus ENDOALPHA зала, която беше реновирана в унисон в концепцията на ръководството на Академията за превръщането й в технологичен лидер в здравеопазването в България, коментира доцент Ивелин Такоров, ръководител на клиниката.

  Основна цел на клиниката е високоефективното и достъпно хирургично лечение на всички бенигнени и онкологични заболявания в коремната кухина, в унисон със световните стандарти и опит.

  По думите на доцент Такоров, новата апаратура позволява много по-голяма прецизност на извършване на лапароскопските високообемни хирургични интервенции.

  Клиниката е център за лечение на както на спешните, така и на плановите хирургични заболявания - конвенционално и по лапароскопски метод. Тя сред водещите звена не само в болничен, но и в национален мащаб относно извършваните високообемни хирургични процедури върху черен дроб и панкреас.

  При нас рутинно се извършва целият спектър от интервенции от високообемната лапароскопска хирургия, онкологични интервенции при първични и вторични злокачествени заболявания на черния дроб, карцином на панкреаса, рак на стомаха и на дебелото черво, както и комбинирани резекции при повече от една локация на онкологичното заболяване, поясни още доцент Такоров.

  ВМА е водеща болница, разполага със специалисти на световно ниво, които заслужават да работят и да се развиват при съответните условия. От своя страна,  пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата ще продължат.

  Новите, модерни условия са в унисон с цялостната концепция за развитие на Академията и лечението на пациентите по най-модерните и научно базирани методики.