ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е мисия - честит празник на българския лекар!

  19.10.2019

  „Не се уповавай на неправдата, не желай грабителство! Бъди кротък, тих и достоен, имайки отворени очите си за всички” – това е заветът, който оставя след себе си Св. Иван Рилски.

  Според преданието светецът е извършил много чудеса – както приживе, така и подир смъртта си. Именно заради това и българските лекари са го избрали за свой закрилник, а на 19-и октомври отбелязват своя професионален празник.

  Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е мисия –  365 дни в годината, 24 часа в денонощието. Мисия, на която малцина биха се отдали.

  За лекаря най-важното е да вижда благодарността в очите на пациентите. Затова и най-голямото признание в деня на професионалния им празник е усмивката и благодарността на хората, на които са помогнали.

  „...Изгубен в лабиринта на страданието, когато болката и страхът сграбчат сърцето ти, единствената нишка, която може да те изведе от бездната на небитието, е всеотдайността на хората с бели престилки и големи сърца!”, казват признателни пациети в благодарствени писма до медиците.

  На всички лекари – честит празник! Бъдете здрави! Продължавайте с душа и сърце да се грижите за здравето и живота на хората.