Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Уролози от ВМА с поредно международно признание

  26.09.2019

  Военномедицинска академия за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.

  Доказателство за това е участието на медицински специалисти от Академията в престижни международни форуми.

  От 20 до 22 септември 2019, в град Гуангджоу, Китай се проведе 8-та Среща на Международния алианс по уролитиаза, създаден през 2012 година от проф. Гуохуа Дзенг, проф. Джангкун Йе и проф. Кемал Сарика.

  Събитието е ежегодна научна проява, с глобално лидерство в уролитиазата посветено на съвременната диагностика и минималноинвазивно лечение на уролитиазата. Конференцията привлече повече от 600 посетители на място от над 40 страни по света. По време на срещата бяха представени и обсъдени академични и практически теми, клинични изследвания и иновативни оперативни ендоскопски техники. Освен това успешно бяха излъчени 24 операции на живо, показващи нови техники за литотрипсия на конкременти в горния уринарен тракт, които участниците намериха за полезни и мотивиращи.

  Проф. д-р Илия Салтиров, дмн, ръководител на Катедрата по урология и нефрология бе поканен от организаторите като лектор и член на Научния комитет. Той взе участие в дебат относно хирургичното лечение на бъбречно-каменната болест и изнесе пленарна лекция на тема „Mini-PNL: A valuable alternative to standart PNL and fURS- How I do it?”.

  Тази година Международният алианс по уролитиаза и Медицинската асоциация в Гуангдонг проведоха 4-ти пореден двудневен PCNL&f-URS workshop с несравнима образователна програма, в която взеха участие д-р Огнян Гъцев и д-р Стефан Христофоров. За участието си в семинара с презентации бяха удостоени със сертификати и членство в организацията.

  Научното събитие за пореден път даде възможност за обмен на научни идеи, за бъдещо сътрудничество, за затвърждаване на стари и установяване на нови приятелски и професионални контакти.