Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Игри на доверието”: Бъдещите военни лекари спасяваха ранени колеги в тежки условия

  09.09.2019

  Тежки изпитания и оцеляване в разнообразни условия посрещнаха след лятната ваканция курсантите от специалност „Военен лекар”.

  Обединени, първите два випуска, се събраха на лагер, който им предложи много препятствия и нови уроци. Гребане, плуване, „игри на доверието” и спасяване на ранен колега бяха само част от занятията на бъдещите военни лекари. Съвсем наскоро курсантите имаха възможност да тренират и изучават и водолазни спускания, които се оказаха неустоимо предизвикателство за тях,  откривайки магията на водния космос и придобивайки знания и умения как безопасно да покоряват дълбокото синьо.

  Това е само част от богатата обучителна програма, която предлага тристранния проект на Военномедицинска академия, Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна. Студентите ще имат възможност да управляват виртуални кораби на най-модерните симулатори в Европа и да контактуват с курсанти от целия свят. Добрата подготовка на завършилите тази специалност им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

  Специалността "Военен лекар" предлага много изпитания, но и сигурна реализация. Студентите посещават курсовете без такси за обучение и в двата университета, тъй като разходите се поемат от Министерство на отбраната. Освен това, имат и гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар за 10 години.