ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военна болница в Сливен – 96 години отдаденост и професионализъм

  15.08.2019

  96 години от създаването си празнува на 15 август 2019 г. МБАЛ-Сливен към ВМА.

  Лечебното заведение е наследник на III-та балканска дивизионна болница, която е открита още през 1892 г. По силата на Ньойския договор, през 1921 г. за кратко е закрита, но само 2 години по-късно е възродена.

  Традициите и духът на Военна болница-Сливен са съхранени и век след създаването й. А авторитетът и възможностите й растат с всяка изминала година. Базата и апаратурата непрекъснато се осъвременяват, към екипа се привличат отдадени, опитни и мотивирани професионалисти.

  Доверието на пациентите – и в униформа, и цивилни, е най-ценният капитал на болницата с близо 100-годишна история. А качествената медицинска грижа – принцип, с който медицинският екип не прави компромис. 

  Ролята на МБАЛ-Сливен към ВМА безспорна в региона. Разположението й е ключово – от гледна точка на полигона „Ново село”, авиобазата в Безмер и пристанище Бургас.

  Основен приоритет на болницата е медицинското обслужване на войските в Югоизточна България. Екипът се е доказал като надежден и стратегически партньор на НАТО при провеждането на многобройните учения със съюзниците в региона.

  Ръководството на ВМА благодари на колектива в Сливен за професионализма и отдадеността, за упоритостта и позитивизма и хуманното отношение към пациентите. И пожелава на целия екип здраве, щастие и нови лични и професионални успехи!

  Честит празник, колеги!