Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Нов „дом” и ултрамодерна операционна зала за екипа от Клиника по съдова хирургия

  25.07.2019

  Перфектни условия и уютна обстановка посрещат от днес специалистите от Клиниката по съдова хирургия, ръководена от професор Кузман Гиров, и техните пациенти. Няколко месеца продължи „пълната промяна” на новата и модерна клиника, която беше реновирана „из основи”.

  Клиниката е водеща в своята област в страната, като именно тук са въведени най-авангардните методи на диагностика и лечение на съдово-хирургичните заболявания.

  ЛЕЧЕБНА, ПРЕПОДАВАТЕЛСКА И НАУЧНА ДЕЙНОСТ НА СВЕТОВНО НИВО

  Годишно екипът на професор Кузман Гиров лекува над 1000 болни, около 600 от тях преминават през оперативни интревенции. Новите условия са в унисон с цялостната концепция за развитие на Академията и превръщането й във високотехнологична болница. В тази връзка, към клиниката е изградена и ултрамодерна операционна зала от световна класа – в началото на май, в подобни операционни оперират и трансплантационните екипи на ВМА. Те са облицована с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност, изключително лесни за поддръжка и за ревизия, т.е. операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките на няколко часа. Подменени изцяло са също климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

  ПОГЛЕД НАПРЕД ВЪВ ВРЕМЕТО

  Направените инвестиции са изцяло съобразени с тенденциите на развитие на технологиите и медицината, което дава възможност на специалистите ни да се развиват в правилната посока – да вървят рамо до рамо с тези, които определят тенденциите.

  В клиниката по съдова хирургия са разработени собствени алгоритми за поведение при болни с различни съдово-хирургични заболявания, съобразени със световните консенсуси в областта и базирани на собствен опит и научни разработки.

  ВМА е водеща болница, разполага със специалисти на световно ниво, които заслужават да работят и да се развиват при съответните условия. От своя страна,  пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата ще продължат, е философията на ръководството на Академията.