ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Комисията по отбрана изслуша началника на ВМА: Депутатите впечатлени от резултатите

  05.07.2019

  Имайки предвид резултатите от работата на генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски през последните две години, мога да подчертая, че той напълно оправдава концепцията, която беше разработил. Резултатати от работата на ВМА както по лечебно-диагностичната част и по обучението, така и по медицинското осигуряване на войските, показват, че той здраво държи кормилото на академията.

  Това заяви заместник-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов при представянето на генерал-майор Мутафчийски в Комисията по отбрана по повод повишаването му в по-горно военно звание.

  Ген. Мутафчийски, продължи той, е правилният човек на правилното място в правилното време, защото е първият началник, който погледна сериозно на военните способности, на ролята на ВМА в отбраната на държавата и особено в осигуряването на войските при операции.

  Генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски запозна депутатите с изпълнението на задачите, които стоят пред ВМА. Всички се убедиха, че има сериозно развитие и много иновативни решения.

  Това беше подкрепено и в изказванията на председателя на комисията Константин Попов: От това, което беше представено, мога да кажа, че се работи усилено върху развитието на ВМА в областта на военните способности и издигането на авторитета на болницата като високотехнологична.