Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Над 70 пациенти провериха бенките си безплатно във ВМА

  28.06.2019

  Над 70 пациенти се възползваха от безплатния скинчек за бенки и пигментни образувания, организиран от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия (ВМА) и „La Roche-Posay”. 

  Следващата дата за прегледи в рамките на кампанията е 9 юли, но всички часове за запълнени, поради огромния интерес.

  Освен записаните 40 в първия ден, бяха прегледани всички дошли на място пациенти, пожелали консултация със специалистите на ВМА. Дерматолозите обаче подчертават, че и извън безплатния скинчек всеки може да получи професионално мнение, насоки и лечение с направление от личния си лекар. 

  Клиниката по дерматология на ВМА регулярно организира кампании за безплатни прегледи. Само през 2018 г. от тях са се възползвали над 1 000 пациенти.

  На старта на активния сезон за морска ваканция дерматолозите от ВМА напомнят, че качествената слънцезащита е превенция срещу рак и стареене на кожата. Пациентите с много светла кожа и бенки трябва да са особено внимателни на плажа, да използват максималния фактор 50 и кремът да се нанася през час или час и половина, както и след излизане от водата.

  За малчуганите е важно да не се излагат на слънце в часовете между 11 и 16 часа, защото кожата има „памет”. А изгарянията в детска възраст са рисков фактор за развитие на кожен рак, напомнят дерматолозите.