ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военнослужещи от Казанлък подкрепиха ВМА в битката за живот

  26.06.2019

  Военнослужещи от Казанлък се включиха за пореден път в кръводарителските акции на Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

  Само преди дни в подобна акция „Дари кръв – спаси живот“ се включи и Командването на силите за специални операции в Пловдив.

  Близо 6000 са кръводарителите в Кръвния център на ВМА през 2018 г., като половината от тях са военнослужещи и цивилни служители от подразделенията на Българската армия.

  Кръводарителските акции във военните формирования са целогодишни и се извършват по предварително утвърден график. Военнослужещите споделят, че за тях това не е задължение, а дълг.

  Ние винаги сме оценявали високо това, което правят българските военнослужещи. Искам да изкажа едно голямо благодаря за техния високохуманен жест, защото по този начин те не само помагат на пациентите на ВМА и спасяват животи, но са и пример за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване, коментира проф. д-р Румен Попов – ръководител на Центъра по трансфузионна хематология.

  Във ВМА периодично се организират кампании с цел насърчаване на безвъзмездното кръводаряване. Извън тях, всеки желаещ може да го направи в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.