Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Командоси в акция „Дари кръв, спаси живот!”

  21.06.2019

  Куражът и доблестта не се мерят само в битка. Това доказаха „смелите сърца” от Командването на силите за специални операции в Пловдив.

  Командосите се включиха в акцията „Дари кръв, спаси живот!” на Центъра по трансфузионна хематологията на Военномедицинска академия (ВМА). Екип на ВМА отиде на място в Пловдив – при десетките доброволци, които дариха частица от себе си, за да спасят тежко болни пациенти.

  Седмица по-рано – навръх 14 юни – Световния ден на кръводарителя, пък представители на футболен клуб ЦСКА и лекари под пагон от ВМА дадоха личен пример как един благороден жест може да даде шанс на много болни в беда.

  Кампанията на Кръвния център тогава подкрепиха „червената легенда” Георги Велинов-Джони, треньорът от школата на ЦСКА Атанас Борносузов и други представители на клуба. Коремният хирург капитан от ВМА д-р Даниел Стефанов и негови колеги военни лекари пък доказаха, че медиците под пагон спасяват животи не само с професионализма, а и с благородството си.