ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Началникът на ВМА награден от Асоциацията по невросонология и мозъчна хемодинамика

  08.10.2015

  Началникът на Военномедицинска академия генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н. бе удостоен с почетен знак-плакет и грамота от Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика.

  Наградата за съществен принос в дейността на Асоциацията като партньорска организация бе връчена от председателя на Асоциацията акад. проф. д-р Екатерина Титянова, д.м., д.м.н., която е и началник на Клиниката по функционална диагностика на нервната система към ВМА.

  Освен почетния плакет, началникът на ВМА получи и националния справочник „Българска невросонология. Кой кой е”, който отразява нивото на компетентност на българските невросонолози в национален мащаб, които притежават професионална квалификация за високоспециализирана дейност „Невросонология” в унисон с изискването на медицинския стандарт по нервни болести.

  Тази година Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика отбеляза своята 10-а годишнина. Във връзка с честването бе организиран и Първият национален конгрес по невросонология и мозъчна хемодинамика с международно участие. В богатата програма на форума взеха участие над 300 делегати от Австрия, България, Грузия, Македония, Сърбия, Русия, Швейцария, Китай и Кипър.