ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Надежда за вълшебство за деца от SOS приемни семейства

  22.12.2018

  "Дори и най-малкият акт на добрина не е бил напразен."
  Езоп, древногръцки баснописец

  До Коледа остават само няколко дни. И докато за повечето от нас това време на годината се свързва с радост, топлина, семеен уют, сбъднати желания и много подаръци, то има хора, чийто живот е малко по-различен.

  Всички знаем колко е хубаво, когато получаваме подаръци, но още по-хубаво е, когато самите ние даваме нещо от себе си и виждаме радостта в очите на човека срещу нас.

  За четвърта поредна година представителите на най-голямата мото организация в България

  Sofia Riders организира мащабно "Коледно мото каране" в помощ на домове за деца в неравностойно положение. Тази година инициативатa бе подкрепена и от Военномедицинска академия.

  Стотици мотористи, преоблечени като белобрадия старец, обиколиха столичните улици и заредиха с празничен дух жителите и гостите на София. Празничната им обиколка приключи със среща с младежи от SOS младежки домове – МЕЧТАТЕЛИ и ПРИЯТЕЛИ и деца от SOS приемни семейства.

  Освен подаръци и лакомства, малчуганите получиха и надеждата за вълшебство, за чудо, което да им покаже света по един малко по-добър начин.

  И обещаха да са послушни и през следващата 2019-та година.

  Това е поредната инициатива след кампаниите за насърчаване на донорството и безвъзмездното кръводаряване, училищата за мотористи и уроците по първа помощ на пътя, която обединява ВМА и Sofia Riders.