ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Водещи специалисти от ВМА обучаваха студенти от Международния биомедицински конгрес

  18.11.2018

  Десетки участници в третото издание на International Biomedical Congress - Sofia 2018 имаха възможност да посетят ВМА и да се запознаят с някои от водещите имена в българската медицина.
   

  Събитието, което представя най-големите научни постижения в сферата на медицината и редица вдъхновяващи лектори, има за цел да създаде среда за развитие и контакти на младите професионалисти в сферата на здравеопазването.
   
  ВМА е институция, която непрестанно доказва своето национално отговорно поведение, както и стремежа си към създаване, изграждане и поддържане на високи стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.
   

  Вратите на болницата са широко отворени за всички, които са се отдали на най-хуманната професия и които искат да се учат от едни от най-големите имена в медицината - не само на национално, но и на международно ниво.
   
  В рамките на International Biomedical Congress - Sofia 2018

  част от специалистите от ВМА, които са сред водещите лектори и модератори на престижни световни форуми, демонстрираха различни иновативни техники в областта на гастроентерологията, чернодробната и ендоскопска хирургия, ендокринологията и травматологията.
   
  Десетки участници в International Biomedical Congress - Sofia 2018 влязоха в операционните на Клиника по гастроентерология, където наблюдаваха интервенции на живо. Техни ментори бяха професор Крум Кацаров и д-р Мирослав Ненков.
   
  Други техни колеги наблюдаваха на живо операция на екипа на доц. Владимир Русимов от Клиника артроскопска травматология, а трети станаха част от операция на специалистите от Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия. Важни напътствия в медицината им дадоха професор Никола Владов и д-р Цонка Луканова.
   
  Клиниката по ендокринология и болести на обмяната също отвори врати за бъдещите лекари. Лично професор Ивона Даскалова – ръководител на клиниката и национален консултант по ендокринология, им изнесе изчерпателна лекция за предимствата натерапията с инсулинови помпи, за кои пациенти са подходящи и как се прилагат. Майор д-р Весела Михнева пък им показа един от начините за диагностициране на щитовидни заболявания - ехография.
   
  С лекционна част се включи и професор Екатерина Титянова, ръководител на Клиника по функционална диагностика на нервната система.