ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Специалисти от ВМА с награди от Столичната лекарска колегия

  12.10.2018

  В навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври, Столичната колегия на Български лекарски съюз раздаде Първите си годишни награди по време на официална церемония в Централен военен клуб.

  Наградите за израз на признателността към водещи специалисти от София, благодарение на които се развиват медицината и академичността в цяла България.

  Военномедицинска академия за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти. Доказателство за това са категориите, в които специалисти от болницата бяха номинирани и наградени от гилдията.

  Д-р Димитър Пенчев, част от екипа на Клиника по ендоскопска хирургия, спечели приз за млад лекар в категория „Ти си нашето бъдеще”, който му бе връчен лично от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

  Признание от лекарското съсловие за достойния научен и професионален път получи проф. д-р Илия Салтиров, дмн - ръководител на Катедра по урология и нефрология и началник на Клиника по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия. Наградата за активен принос и иновации за развитието на специалността му бе връчена от председателя на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Даниела Дариткова.

  И двамата отличени благодариха на колегите за оценката и на екипите, с които работят.

  Тази номинация и награда е нещо изключително задължаващо. Приемам го като признание за труда и усилията на целия мой екип, за условията, които създава моята институция – ВМА, че ни дава възможност наистина да се развиваме и да правим нещата по най-добрия начин, коментира проф. Салтиров.