ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Екипи на ВМА тренираха действия при инцидент с много пострадали и заплаха от епидемия

  05.10.2018

  Екипи на Военномедицинска академия проведоха тактико-специално занятие с цел проверка на готовността

  и повишаване на сглобеността на диагностично-лечебните модули на Военномедицинския отряд за бързо реагиране /ВМОБР/, Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена /НЦВЕХ/ и Служба „Транспортно осигуряване”

  за действие при възникване на бедствия и кризисни ситуации с голям брой пострадали и опасност от развиване на неблагоприятна епидемиологична обстановка.

  В овладяването на „епидемията” се включиха специалистите от екипа по превантивна медицина, които демонстрираха действия в хипотетична ситуация при засягане на населението от бактериологично или химично замърсяване на водата.

  Подобно учение, но при зимни условия, екипите на ВМА разиграха и през март 2018 г. – по време на Командирския сбор на началника на Академията бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Военномедицинска академия е лечебно заведение от национално значение с подразделенията си в страната и с начина си на организация на работа.

  Болницата разполага с планове за действие при различни ситуации, прилагайки опита на военните медици - бърза реакция, мобилност и работа по световни стандарти.