ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Как ВМА се грижи за пенсионираните военни, ветераните и пострадалите на фронта

    23.08.2018

    24 часа в денонощието и във всеки критичен момент Военномедицинска академия (ВМА) гарантира професионална, модерна и безплатна грижа за пенсионираните военнослужещи, ветераните от войните и пострадалите на фронта. Служилите на родината и семействата им се ползват с преференции не само в базите на Академията в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен, но и в болниците за продължително лечение и рехабилитация в Банкя и Хисаря. Какви специални грижи полагат за тях медиците от ВМА – в интервю за "Вестник за войската и народа" подробно разяснява началникът на Военномедицинска академия бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

    Освен прегледите и спешната помощ, за тях например са безплатни и лабораторните и образни изследвания. Болничното лечение на пенсионираните военнослужещи, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите се покрива дори и в случаите, когато заболяването им не се финансира по клинична пътека от НЗОК.

    Какви други привилегии ползват и в кои случаи се налага да покрият част от терапията си – четете в интервюто с началника на ВМА.