ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  МБАЛ-Сливен към ВМА отбелязва 95 години от създаването си

  15.08.2018

  95-годишен юбилей празнува на 15 август МБАЛ-Сливен към ВМА.
   
  Лечебното заведение е наследник на създадената още през 1892 г. III-та балканска дивизионна болница. По силата на Ньойския договор от 1921 г. е закрито, но само две години по-късно е възродено.
   
  Днес, близо век по-късно,

  духът и традициите на военната болница в Сливен са съхранени, а авторитетът й расте. Лечебното заведение печели доверието на пациентите – и под пагон, и цивилни, с качествена и адекватна медицинска грижа, ефективност и безопасност. Апаратурата непрекъснато се модернизира, а към екипа се привличат опитни и мотивирани специалисти.
   
  Ролята на МБАЛ-Сливен става все по-важна за региона. Разположението й е ключово – от гледна точка на полигона „Ново село”, авиобазата в Безмер и пристанище Бургас.
   
  Основен приоритет на болницата е медицинското обслужване на войските в Югоизточна България. А специалистите й са се доказали като стратегически и надежден партньор при провеждането на многобройните учения със съюзниците от НАТО в региона.
   
  Ръководството на ВМА благодари на целия колектив в Сливен за професионализма, амбицията, оптимизма и хуманното отношение към пациентите. И им пожелава крепко здраве, щастие, както и нови лични и професионални победи!