ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Инвестиция в бъдещето: Млади уролози от ВМА с престижни сертификати от международен форум

  02.05.2018

  Военномедицинска академия за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.

  Доказателство за това е поредното участие на представители на Аладемията в престижни международни форуми в различни области.

  Д-р Огнян Гъцев и д-р Петър Петров получиха престижни международни сертификати от проведения обучителен курс „Flexible URS, Prone and Supine PCNL Course”, с ръководител д-р Guido Giusti, който се проведе в центъра по уролитиаза в болница San Raffaele-Turro, гр. Милано, Италия.

  Научната програма на форума включваше лекции, дискусии на интересни клинични случай, операции на живо, следоперативни усложнения и ограничения на процедурите.

  На събитието бяха представени техническите възможности на медицинската апаратура и консумативи използвани при лечението на уролитиазата.

  Във форума участие взеха и представители от Полша и Белгия, което даде възможност за обмяна на опит и дискутабилни теми относно  диагностиката, лечението и профилактиката на бъбречнокаменната болест. Бяха демонстрирани на живо перкутанни нефролитотрипсии (PCNL), флексибилни уретерореноскопии (fURS/RIRS), както и  комбинирана интраренална хирургия (ECIRS), при лечение на уролитиазата в планов и спешен порядък.

  С участието си в престижния форум,

  Катедрата по урология и нефрология към Военномедицинска академия с ръководител проф. д-р Илия Салтиров, дмн за пореден път показа своя стремеж за обучението на своите кадри

  в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, отговарящ на световните стандарти и квалификации.