ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Периферните болници – огромният потенциал за развитие на ВМА

  19.03.2018

  Вие сте огромният потенциал за развитие на ВМА. С тези думи началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS се обърна към представителите на периферните болници, част от структурата на ВМА по време на годишния отчет за дейността.

  Той отдели специално внимание на факта, че ВМА е структура, създадена да обслужва Българската армия, преминалите през нея и нейните подразделения и т.н., изтъквайки че

  всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има правото на еднаква качествена помощ, както във ВМА-София.

  Проф. Мутафчийски отчете повишаване броя на амбулаторните прегледи, преминалите пациенти през стационара, броя на оперираните болни и значимо повишение в извършените операции. По отношение на заетостта на леглата във ВМА-София той даде пример от преди време, когато е отчетена почти стопроцентова заетост - 99,6%, което означава само едно свободно легло.

  Всички тези числа показват качеството на работа на даденото лечебно заведение и ние вървим в правилната посока, отчете още бригаден генерал професор Мутафчийски.

  По време на срещата бяха коментирани още академичната и учебно-научна дейност, необходимостта от подмяна на апаратура и редица проблеми, пред които са изправени болниците.

  В началото бе представен и новият заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност - полк. доц. Владимир Василев, д.м. е новият заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност. В изпълнение на заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България.

  Пожелавам Ви успешна работа, защото това е един много труден ресор, който изисква изключително много знания, умения и бързо съобразяване в конкретната ситуация, коментира началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.