ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ендокринолози от ВМА обменят опит с колеги от Сърбия

  16.10.2017

  Медицински специалисти от ВМА проведоха среща със свои колеги от Република Сърбия. 
   
  Посещението на екипа на Клиника по ендокринология и болести на обмяната бе организирано от Българска диабетна асоциация с подкрепата на ВМА. 
  Професор Ивона Даскалова и нейни колеги имаха възможност да посетят Специализираната болница за рехабилитация Меркюр-Врънячка баня – най-големият сръбски център за профилактика и лечение на захарния диабет.
   
  По време на визитата бяха проведени изключително ползотворни разговори, посветени на профилактиката и лечението на затлъстяването, метаболитния синдром и захарния диабет.
   
  И двете страни са категорични, че това сътрудничество и обмяна на опит в борбата срещу тежкото заболяване между Българска диабетна асоциация и Сръбската диабетна асоциация ще продължи и занапред.
   
  Това не е първата подобна визита на специалистите от БДА и ВМА в западната ни съседка. Преди време те изнесоха лекция относно новостите в лечението на захарния диабет и дадоха ценни съвети за храненето при диабетиците по време на посещение в сръбския град Димитровград /Цариброд/. Предстои подобна среща и с жителите на Босилеград.
   
  Военномедиицнска академия и нейните служители многократно са показали своето отговорно отношение към живеещите в Западните покрайни и години наред се грижат за тяхното здраве.