ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА за пореден път доказа активната си роля в националното здравеопазване

  13.10.2017

  ВМА е един от стълбовете на системата на здравеопазване в България – признание, дадено нееднократно и доказвано ежедневно.
   
  Структурата на Академията позволява, екипите да се отзоват в случай на нужда, не само на територията на София, но в цялата страна. Защото медицината е призвание... А поредното доказателство – обаждане по спешност от болницата в Бургас, заради затруднения с кръв от кръвна група 0+, нужна им за пациенти в тежко състояние. Зов за помощ, на който Центърът по транфузионна хематология откликва веднага.
   
  Безвъзмездният акт е израз не само на хуманност и човешка солидарност, но и в резултат на доброто сътрудничество с „Отделението по трансфузионна хематология” към УМБАЛ-Бургас, изградено през годините. 
   
  „Националната трансфузионна система е част от националната сигурност. И в този смисъл нашият Кръвен център е част от тази верига. С колегите ми всекидневно работим, за да имаме готовност да отреагираме адекватно при извънредна ситуация”, коментира полк. проф. Румен Попов, началник на Кръвния център във ВМА.