ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Заедно за мира”: ВМА се включи в отбелязването на Световния ден на мира

  20.09.2017

   
  Военномедицинска академия се включи за поредна година в тържественото отбелязване на Световния ден на мира, организирано от БЧК в „Южния парк”.
   
  Тазгодишната кампания "Заедно за мира" събра на място представителите на различни институции, които осигуряват мира в нашето ежедневие – военни и цивилни лекари, полицаи, пожарникари, планински спасители и други.
   
  За поредна година десетки деца от детски градини и ученици от 1 до 6 клас имаха възможност да се докоснат до една от най-благородните професии – тази на военния лекар и на военната медицинска сестра. 
   
  Екип на Военномедицинска академия въведе децата в предизвикателствата, пред които са изправени медиците под пагон. За да онагледят думите си, те бяха подготвили и специален филм, включващ сцени от военномедицински учения и тренировки.
   
  Освен военната униформа, особен интерес за децата предизвика и военната линейка, която имаха възможност да разгледат. А след като се снимаха за спомен, някои от тях признаха, че мечтаят и те да се отдадат на една от най-хуманните професии.