ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Екипи на ВМА подсигуриха мачовете от Европейското първенство по баскетбол за мъже до 16 г.

  21.08.2017

  Военномедицинска академия и Българска федерация по баскетбол /БФБ/ затвърдиха доброто си партньорство.
   
  В периода 10-19 август София бе домакин на Европейското първенство по баскетбол за мъже до 16 години, а ВМА за поредна година се погрижи за медицинското осигуряване на турнира.
   
  Дежурните екипи на „Спешен болничен травма център”, „Отделението за спешна медицинска помощ” и Клиника „Спешна терапия” бяха на разположение и в постоянна готовност да откликнат в случай на нужда.
   
  В първенството се включиха 24 отбора от цяла Европа, като общо участниците – състезатели, треньори и съдии, наброяваха около 450 души. Мачовете преминаха сравнително спокойно, а до намесата на медиците се стигна при едва петима от участниците в тях.
   
  От Българската федерация по баскетбол благодариха на ръководството на ВМА за отзивчивостта, доброто отношение и професионализма в досегашното си сътрудничество и изразиха готовност то да продължи и занапред.
   
  Като национално отговорна институция ВМА винаги е подкрепяла с експертиза подобни мероприятия, а партньорството с БФБ стартира през 2014 г. и продължава ежегодно във връзка с провеждането на Европейските първенства за  мъже, чиито домакин е българската столица.
   
  Снимка: Българска федерация по баскетбол