ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  14 операции на 14-ия симпозиум по ендоурология във ВМА

  24.04.2024

  На 26 април 2024 г., в 8:30 часа, в Конгресния център на Военномедицинска академия (ВМА) ще бъде открит 14-ият Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” – ежегодно научно събитие, организирано от ВМА и Катедра „Урология и нефрология, с подкрепата на Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS), Онлайн платформата за обучение „Академия по Ендоурология” (EA), Научната организация Експерти в уролитиазата (ESD), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Югоизточната група за изследвания в областта на уролитиазата (SEGUR) и научната организация Урология в развиващите се страни (U-Merge).

  Форумът, който е под почетното председателство на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, има за цел да предложи актуална информация за съвременните диагностични и терапевтични техники в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, коментира проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет.

  Научният комитет на 14th MEMIS се състои от 22 университетски преподаватели и опитни хирурзи от 10 държави – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Китай, Сингапур и Турция. Те ще представят научна програма, която включва шест State-of-the-Art лекции, шест лекции посветени на новите технологии в урологията, шест лекции с тематика в метаболитните изследвания и консервативното лечение на уролитиазата.

  В двата дни на симпозиума участниците ще имат възможност да наблюдават  и 14 операции.  В сесиите с live surgery - 8 операции и в сесиите с prerecorded surgeries – 6 операции. По време на хирургичните сесии ще бъдат представени най-съвремениите хирургични техники, апаратура, енергийни източници и инструментариум, в областта на хирургията на горния и долния уринаен тракт.

  Ще има възможност да се представят резултатите от вашата научна дейност, по време на постерна и видео сесия.