Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Да чувстваш работата си със сърцето

  03.04.2024

  Професията на медицинската сестра е дефицитна и ще става все по-дефицитна. Това обаче не трябва да се отразява върху качествата на хората, които ще я упражняват. Защото пациентите стават все по-взискателни. А нищо не ни коства да сме любезни с нашите пациенти.

  Това заяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на среща със студенти-медицински сестри от Факултета по обществено здраве към МУ-София.

  Той представи структурата на ВМА, условията за работа и развитие, допълнителна квалификация и специализации, които предлага:

  Философията ни е, че нашите служители трябва да работят в най-добрите условия. Цялата столична болница е изцяло реновирана и оборудвана с най-модерната апаратура, което ни прави и най-високотехнологичната болница в България. Постарали сме се да създадем всички удобства за нашите медици. Задача номер едно за нас като ръководство  е да направим така, че хората, които работят тук, да са удовлетворени от заплащането си. Освен това, имат въможност да ползват и редица социални придобивки като служители на Министерство на отбраната, безплатно лечение и т.н.

  Човек, когато работи в дадена среда 20-30 години и го обгрижват по този начин, той наистина я чувства със сърцето си, изтъкна генерал-майор проф. Мутафчийски.

  Той представи и работата на медицинските сестри под пагон и възможностите за преминаване в редиците на Българската армия.

  След срещата студентите, които ще имат възможност да стажуват във ВМА, разгледаха операционния блок, реанимацията и част от клиниките, за да се запознаят с условията лично.