ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Полк. проф. Венцислав Мутафчийски към специалистите по здравни грижи: Вашият труд е незаменим!

  11.05.2017

  Военномедицинска академия отбеляза Международния ден на сестринството – 12 май.
   
  Тържественото събрание в аулата на Академията бе уважено от полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, ВРИД началник на ВМА.
   
  „Честит празник. Искам да Ви пожелая да сте живи и здрави”, обърна се към присъстващите в залата професионалисти по здравни грижи проф. Мутафчийски, като почерта изключително важната им роля в работния процес.
   
  Тя е не по-малко важна от тази на доктора, на професора и на началника на болницата.

  Без Вас не може да се случи нищо в една болница. Без Вас нито един болен не може да излезе здрав”, подчерта още той. 
   
  Проф. Мутафчийски изтъкна, че за него медицинските сестри са абсолютно незаменими и обеща, че ще положи максимални усилия да се чувстват добре:

  „За мен, а и за всички колеги лекари Вие сте изключително важни и вече усещате от всички страни, че уважението към професията Ви нараства. Бъдете живи и здрави, бъдете все така милосърдни и усмихнати.

  Благодаря Ви за това, което правите за тази Академия и за Вашите болни”.
   
  Проф. Мутафчийски награди четирима служители на ВМА, номинирани и наградени на регионално и национално ниво в конкурса на БАПЗГ за „Професионалист на годината 2016”. Грамоти получиха Петранка Гагова, Елисавета Манолова, Силвия Богданова, Елисавета Богданова.
   
  „Нашата професия е изградена на основите на милосърдието и знанието - в най-висшата си форма - да даваш от себе си за здравето и щастието на болния човек”, заяви в обръщението си Теменуга Дякова, главна сестра-ВМА.
   
  Във ВМА работят едни от най-добрите професионалисти по здравни грижи. Колеги, аз се гордея с Вас.

  Въпреки трудностите, които изминахме, Вие останахте и работихте за нейния успех и престиж. Благодаря Ви”, допълни още сестра Дякова.
   
  Председателят на Дружеството на БАПЗГ към ВМА Людмила Илиева отбеляза, че 12 май е не само ден за радост, но и ден, изпълнен с удовлетворение от изпълнения дълг и отговорността към професията и пациентите.
   
  „Нека си пожелаем да бъдем здрави и още по-всеотдайни към професията си, която е наше призвание.

  Желая на всички нас здраве, непрестанен стремеж за развитие, сили, които да ни държат в трудните моменти и вяра, че заедно в екип можем да постигнем всичко”.