ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Незаменимата помощ в мисията „ЖИВОТ“

  07.02.2024

  Медицински екип от Военномедицинска академия (ВМА) и УСБАЛ по детски болести „Професор Иван Митев“, заедно с военнослужещи от 16-а авиобаза Враждебна изпълниха медицинска евакуация със самолет „Спартан“ на пациент от България до Германия.

  Сред медиците на борда беше и старшина Мария Борисова, медицинска сестра-борден, която има богат опит като част от авиомедицинския екип на ВМА и отлична подготовка относно евентуалните усложнения, които биха могли да настъпят, предвид спецификата на транспортирането.

  Командир на екипажа бе капитан Евгени Златанов, помощник-командир е капитан Дичко Узунов, борден инженер – капитан Андрей Андреев и технически сътрудник – старши сержант Димитринка Влахлийска.

  Експертизата на военните медици в областта на авиационната медицина и авиомедицинска евакуация винаги е безценна помощ в множество случаи не само от военното, но и от цивилното здравеопазване.

  Ако и теб предизвикателствата те мотивират и припознаваш мисията „Живот” като своя, ела и стани част от екипа на ВМА. Как? От 12 до 16 февруари ще се проведат Дни на отворените врати за кариерно развитие, като фокусът е именно върху обучението на лекари и сестри под пагон.

  Всеки, който желае, може да се включи и да бъде част от нашите Дни на отворени врати за кариерно развитие във ВМА след предварително записване на тел.: 02/ 92 25 130 и 0893 55 77 69 или на e-mail: vivi@vma.bg.

  Крайният срок за подаване на заявление е 9 февруари 2024 г. (петък).