Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА сбъдва мечти

  07.02.2024

  Отговорни и мотивирани, стъпка по стъпка към голямата медицина, рамо до рамо с най-добрите в България:

  • Работата във ВМА ми дава възможност да сбъдна мечтата си за промяна, развитие и растеж, казва старшина медицинска сестра Даяна Йорданова.
  • Да съм една от екипа на ВМА ме изпълва с чувство за изпълнен дълг – към пациентите, към себе си и към Родината, споделя от своя страна старшина медицинска сестра Мария Цекина.
  • Горда съм, че вървя последователно по своя по своя професионален път и имам възможността да работя с най-добрите специалисти. Това ми дава стимул за професионално развитие и удовлетвореност, не крие и старшина медицинска сестра Гергана Боева.

  И трите са част от първия випуск медицински сестри под пагон. Спецификата на работата, сигурността и предвидимостта в кариерното развитие ги насочва тристранния проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна. След края на 4-годишното им обучение, те са разпределени във военни формирования на Въоръжените сили. Заминават и успешно изпълняват военна мисия в Мали. Завръщат се награди от Командването там и продължават своята квалификация. Мария и Даяна в момента специализират „Анестезиология и интензивни грижи”, а Гергана – „Операционна и превързочна техника.”

  Те ще бъдат част от Дните на отворените врати за кариерно развитие във ВМА, които ще се проведат от 12 до 16 февруари, и ще споделят своя опит като сестри под пагон.

  Всеки, който желае, може да се включи и да бъде част от нашите Дни на отворени врати за кариерно развитие във ВМА след предварително записване на тел.: 02/ 92 25 130 и 0893 55 77 69 или на e-mail: vivi@vma.bg.

  Крайният срок за подаване на заявление е 9 февруари 2024 г. (петък).