Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Обучението за военен лекар възпитава и изгражда лидери

  06.02.2024

  Обучението по специалността „Военен лекар” ни научи на дисциплина и решителност в критични ситуации, обобщават в края на шести курс офицерските кандидати Йордан Колев и Мелани Пиргова.

  Заедно с останалите си колеги те са на държавен стаж в топ клиниките на ВМА и ще бъдат част от лицата, представящи специалността пред зрелостници в Дните на отворени врати за кариерно развитие в Академията.

  За тези шест години от началото на нашето обучение за лекари под пагон преживях интензивна метаморфоза във всеки аспект на моя живот. Научих се да се справям в екстремни ситуации, изградих изключителна дисциплина и усъвършенствах своите комуникационни умения. Всичко това обогати моите медицински познания, но и ме направи по-гъвкава и устойчива в лицето на предизвикателствата, споделя офицерски кандидат Пиргова.

  По-силен и уверен пред следващите изпитания се изправя и офицерски кандидат Йордан Колев, за когото съчетаването на медицинското и военното образование е уникално предизвикателство: Опитът във военномедицинската служба те учи да бъдеш решителен, дисциплиниран, да работиш в екип и да взимаш бързи решения в критични ситуации, каквито не липсват ежедневно в нашата практика. Тези умения те изграждат като по-адаптивна и отговорна личност. Военната и медицинската служба те формира и като лидер, а именно лидерът е този, на когото се падат отговорните решения и действия в екстремни обстоятелства.

  Ако и ти искаш да бъдеш лидер и да се развиваш при най-добрите в България – ела и виж отвътре „живота” във ВМА.

  Дните на отворените врати за кариерно развитие ще се проведат от 12 до 16 февруари, а фокусът е именно върху обучението на лекари и сестри под пагон.

  Всеки, който желае, може да се включи и да бъде част от нашите Дни на отворени врати за кариерно развитие във ВМА след предварително записване на тел.: 02/ 92 25 130 и 0893 55 77 69 или на e-mail: vivi@vma.bg.

  Крайният срок за подаване на заявление е 9 февруари 2024 г. (петък).