ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Все повече младежи кандидатстват за военни лекари

  02.02.2024

  Специалността "Военен лекар" вече е разпознаваема сред кандидат-студентите, а през последните години се наблюдава засилен интерес към нея.

  През последните две години се наблюдава радваща ни тенденция – повече от 50% от курсантите заявяват специалността „Военен лекар“ като първо желание, а не просто за всеки случай. Това говори за съвсем различна философия и осъзнато желание да се включат в тази програма, коментира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Той не скри гордостта си от успешното дипломиране на първия в историята на страната випуск военни лекари, които вече са разпределени във военните формирования, както и от следващите 116 курсанта, които продължават по пътя на „Първите”. Подновен е и проектът за обучение на военни медицински сестри.

  От 12 до 16 февруари ще се проведат Дни на отворените врати за кариерно развитие във ВМА. Фокусът е именно върху обучението на лекари и сестри под пагон.

  Целта на инициативата е да покажем възможностите за обучение, работа и кариерно развитие във военните болници и звената, част от тяхната структура. Стотици ученици

  ще влязат в клиниките, ще влязат в операционните, ще разговарят с нашите лекари – светила в своята област. Ще могат да усетят духа и силата на ВМА.

  Всеки, който желае, може да се включи и да бъде част от нашите Дни на отворени врати за кариерно развитие във ВМА след предварително записване на тел.: 02/ 92 25 130 и 0893 55 77 69 или на e-mail: vivi@vma.bg.

  Крайният срок за подаване на заявление е 9 февруари 2024 г. (петък).

  Снимка: Архив ВМА (2023)