Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Можем да спасим много животи!”

  10.01.2024

  Ученици и студенти подкрепиха инициативата на ВМА „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!”.

  Вярвам, че така ще помогнем за спасяването на много животи, споделя инициаторът на инициативата „Млади кръводарители” Божана-Габриела Василева. Самата тя е на 16 години и все още няма право да дарява. Но вижда съмишленици за тази кауза сред по-горните класове и преподаватели в 17-о СУ „Дамян Груев”. Намира подкрепа и от студенти и от своя ментор в програма ABLE Mentor Сара Бусари, която следва медицина в СУ „Св. Климент Охридски”.

  Моята мечта е да стана лекар. Чрез подобни инициативи пък вярвам, че можем помогнем на нуждаещи се хора и без да сме медици. Човек никога не знае кога може да се окаже в ситуация, в която да има нужда от такава подкрепа. Затова трябва да сме съпричастни, коментира Божана-Габриела.

  Идеята й инициативата да бъде разширена и в други учебни заведения.

  Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите ни. През последните години със задоволство отчитаме ръст в броя на дарителите, дошли да помогнат на съвсем непознати за тях хора. Няма как да не ни радва и тенденцията все повече току що навършили пълнолетие младежи да идват да даряват, коментира проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

  „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!” – всеки ден, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център-ВМА. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

  БЛАГОДАРИМ на всички, които ни помагат в битката за човешкия живот!