Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Медици от ВМА – част от отбора Да!За Живот!

  27.11.2023

  Отбор на Военномедицинска академия (ВМА), съставен от медици от трансплантационния екип, се включи в турнира по мини футбол в рамките на Националните спортни игри за трансплантирани „Да! За живот!“, които се проведоха по инициатива на ИА „Медицински надзор“ .

  В спортния празник за хората, които са получили втори шанс за живот, участваха д-р Цветан Тричков, д-р Радослав Костадинов, д-р Иван Иванов, д-р Стефан Мърваков и д-р Еюп Еюпов от Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА.

  С тях бе и червената легенда Джони Велинов, който определи донорството като свято нещо и призна, че живее втори живот след чернодробна трансплантация, направена му от екипа на проф. Никола Владов.

  Респект към всички участници – и трансплантирани, и медиците, които са ги спасили!

  Трансплантацията на органи е едно от най-сериозните постижения на съвременната медицина и чрез тях се лекуват много болести в крайна фаза на тяхното развитие. До момента ние сме направили 97 подобни интервенции, само за 2023 година са 11, и смело мога да заявя, че във ВМА чернодробната трансплантация е една рутинна операция, коментира проф. Никола Владов.

  Донорството е живот! Да!За живот!