Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА събра елита на родната и световна чернодробна хирургия

  16.11.2023

  Над 150 медици откриха поредното издание на следдипломния курс, организиран от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА.

  След кратко прекъсване заради пандемията от COVID-19, ВМА отново ще бъде домакин на едно от най-престижните научни събития и ще даде възможност за споделяне на опит от специалисти, признати в цял свят. За щастие това глобално предизвикателство не ограничи развитието в науката, напротив – даде възможност за нови знания и умения, при това в условията на една изключително динамична обстановка.

  Тридневният форум е на тема: "Хепатоцелуларен карцином – мултидисциплинарен подход". Елитът на родната и световната чернодробна хирургия ще представят актуални теми и иновации в областта.

  Престижното научно събитие съвпада с отбелязването на 20-ата годишнина от създаването на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА. В емоционална презентация проф. Никола Владов, който е неин ръководител вече две десетилетия, разказа за трудностите, за изпитанията и за успехите , за мощта на школата „ВМА”, не само у нас, но и в международен план. Той благодари на всички, които през годините са били част от екипа и са допринесли за тези резултати.

  Професор Филип Бонишон (Франция) изнесе презентация на тема: „Черният дроб, боговете и хирургията”.

  Привествие към участниците във форума отправиха още генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов, заместник-министър на отбраната, и Иванка Динева, изпълнителен директор на ИА „Медицински надзор”.