ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Медиците на ВМА – надежда за много пациенти

  19.10.2023

  На 19 октомври отбелязваме празника на българските лекари и почитаме паметта на техния покровител Свети Йоан Рилски Чудотворец,  посветил живота си на това да лекува хората.

  Постиженията на различните школи на ВМА, утвърдени през годините, отдавна са известни и извън пределите на България. Благодарение на професионализма, ентусиазма и човещината, с които всекидневно, Вие колеги, достойно защитавате името на българския лекар.

  Лекарите са борците и героите, които заедно със своите екипи заслужават да получават признание всеки ден. Заради страстта, с които работят, грижите и разбирането. Заради надеждата, която даряват, въпреки трудности, които понякога срещат и защото връщат радостта.

  Само преди дни цяла България видя Петя – млада жена, страдаща от тежко автоимунно заболяване. Единственото спасение за нея бе чернодробна трансплантация, направена от нашите екипи на светлия празник Димитровден преди две години. Интервенция, която във ВМА отдавна е рутинна, но за Петя е съдбовна – спасява не само нейния, но дава шанс да се роди и нов живот. Младата жена очаква и първата си рожба.

  Каква по-голяма награда за нас като лекари от това да видим как животът възтържествува?

  Често четем заглавия в медиите за медицински чудеса, но тези истории за триумф няма как да се случат без Вас, колеги! Благодаря Ви за високия професионализъм и сърцата работа, благодарение на които тези чудеса се стават реалност!

  Честит празник! Нека Свети Йоан Рилски Чудотворец да закриля Вас и семействата Ви.