ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Школата по травматология на ВМА с успех зад граница

  18.10.2023

  Близо 60 години вече школата по травматология на Военномедицинска академия (ВМА) внедрява и прилага най-високите стандарти и иновативни методики в областта.

  Екипът на Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и физиотерапия, ръководена от професор Неделчо Цачев, е съставен от висококвалифицирани медицински специалисти, осигуряващи качествено лечение и следоперативни грижи.

  ВМА демонстрира непрекъснат стремеж към създаване и поддържане на високи стандарти в подготовката на своите кадри. Доказателство за това е и участието им в престижни форуми, където да споделят опит със свои колеги от цял свят.

  Висока оценка за работата на травма-школата на лечебното заведение бе дадена от участниците в най- реномирания форум за тазобедрена хирургия European hip society, който се проведе преди дни в Берн, Швейцария.

  Проф. Н. Цачев, д-р Н. Харисков, д-р Пл. Иванов, д-р К. Тановски, д-р Д. Зортев, д-р Р. Милев представиха опита и резултатите, свързани с ендопротезирането на тазобедрената става, справянето с ацетабуларните дефекти при реендопротезирането и лечението на инфекции на тазобедрената става.