ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Медиците от ВМА ми върнаха доверието в медицината

  08.10.2023

  „Уважаеми генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски,

  Много благодарна съм за успешното ми лечение след изключително тежко състояние (сепсис с С- реактивен протеин 334) на продължително нелекуван бактериален пиелонефрит.

  Благодаря на д-р Ивайло Зарков, който ме прие по спешност събота вечер, след като колабирах в кабинета и ми назначи „на сляпо“ (не можах да намеря антибиограмата си от юли за ешерехия коли) цефтриаксон, системи... (бях много обезводнена след  5 дни висока температура) и още в неделя имах голямо подобрение. Въпреки физическата невъзможност поради липса на свободни легла, беше направено всичко възможно, за да приета за спешното ми лечение.

  Благодарна съм и за помощта от консултациите с Клиника по нефрология с проф. Райна Робева и д-р Йорданов , който ме прегледа подробно на УЗТ, търсихме източника на заразата и ми обясни подробно как да се грижа след преминаване на острата фаза.

  Много съм благодарна също за изключителните грижи, положени за мен от доцент Недялко Григоров, д-р Павел Рашков, д-р Иванов, д-р Кирилов и останалите лекари от клиниката, на които и поради тежкото ми състояние не знам имената, на Светла Петрова – лекарски асистент, на старшата сестра Светла Неделчева, на всички сестри и санитарки за огромния денонощен труд, ежедневните визитации...

  Благодаря за консултациите с хематолог, за непрекъснатите изследвания и затова, че бях лекувана докато се нормализират достатъчно резултатите от изследванията (10 дни). Пропускам много неща, защото съм медицински неграмотна, но грижата за пациентите я усетих много ясно и не само аз, но и другите пациенти в залата – винаги можеш да попиташ, да се оплачеш  и ще ти бъде обяснено на разбираем език, любезно, усмихнато, спокоен си, че ще бъде направено всичко необходимо за да ти се помогне.

  Благодаря за високия професионализъм и за човещината! Благодаря и за възможността за снабдяване с хубава храна в сградата на ВМА и др. необходими неща за пациентите, за добрата хигиена, за парка...

  След двата контролни прегледа съм напълно възстановена и се върнах към нормалния си работен ритъм и живот, благодарение на огромните грижи.  Благодаря, че ми върнахте доверието в силата на медицината и това, че тя няма нищо общо с търговията! 

  Желая на всички Ви мноого здраве, големи успехи в изкуството на лечението и да намирате време и сили за лично щастие. Бог да Ви благослови и закриля!”

  С уважение: Диана Янкулова