Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Който хване съдбата в ръцете си, ще успее!

  20.09.2023

  Курсантите от първия в историята на България випуск по специалността „Военен лекар” извървяха и последната крачка до финалната права, полагайки успешно и последния изпит „Организация и тактика на медицинската служба”.

  Предстои им разпределение във военните формирования и военномедицинска специализация.

  През цялото време говорехме, че всичко е във вашите ръце. Кой, както е полагал усилия през тези 6 години, така ще се яви, за да избере мястото си за разпределение. Последният може да се сърди на себе си, защото най-малко се е старал, коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Той подчерта, че конкурсното начало е справедлив и единственият ефективен критерий, по който могат да се оценят най-добрите и да стимулират и следващите в обучението да се борят да бъдат първенци.

  Това става с подготовка през цялото време. Предстои ви много сериозна работа. И много конкурси. Станах банален, но ще го каза за пореден път –  ние ще ви предоставим възможности, а вие трябва да сте подготвени за тях. Съветвам ви да се разделите с ученическата психика. Който скъса с този начин на мислене и хване съдбата в ръцете си, ще успее. Радвам се, че виждам положителна амбиция във вас да се развивате, каза още началникът на ВМА.

  Той сподели за пореден път с курсантите своя опит и стъпките, които е изминал в йерархията на военномедицинската служба: На мен конкурсите не са ми чужди. Напротив!