Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Школата по хирургия на ВМА с ново международно признание

  16.09.2023

  Школата по хирургия на ВМА получи поредно международно признание по време на 34-ия световен конгрес на Международната асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (IASGO), който се проведе преди дни във Верона, Италия и беше посетен от над от 500 специалисти.

  В престижния форум активно участие взеха представители от две клиники: проф. И. Такоров, д-р С. Симеоновски, д-р С. Ценов и д-р Е. Тодорова от Първа клиника по коремна хирургия и доц. В. Михайлов, д-р Ц. Тричков и д-р Р. Костадинов от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология.

  Лекарите представиха натрупания опит и постигнатите от тях резултати в областта на чернодробно-панкреатичната хирургия, както и мултивисцералните резекции при стомашен карцином. Презентираните от тях доклади и постери се радваха на изключителен интерес. Д-р Тодорова представи рядък клиничен случай и получи една от петте награди Young Investigator Award.

  Професор Никола Владов, който ръководи Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, бе титулован измежду първите избрани за Fellow of International Association of Surgeons Gastroenterologists and Oncologists (FASGO), като признание за неговите изключителни професионални постижения и принос към мисията на асоциацията и утвърждаване на хирургичните познания в световен мащаб.

  Постиженията на школата по хирургия на ВМА отдавна са известни и извън пределите на България. През 2018 г. в Академията бе изграден единствен по рода си в региона Международен референтен център за Югоизточна Европа, в който лекари имат възможността да усвоят всички иновативни техники, преминавайки курсове във водещите хирургични клиники на ВМА.